logo        Lahodný cesnak, ktorý nie je cítiť z dychu... 

» NOVÉ RECEPTY

Pochutnajte si na nových receptoch, v ktorých je využitý náš cesnak APPETIT. Prajeme dobrú chuť! :-)

Appetit cesnačka s pečeným toastom a syrom Chedar

Suroviny na 4 porcie:

  • 100 g. drvený cesnak Appetit
  • 250 g. očistená cibuľa
  • 10 g. divé korenie
  • 1,5 l. vývar
  • 1 dl. biele víno
  • 4 ks. toast
  • 80 g. tuk

Postup:
Cibuľu nakrájame na drobno a orestujeme na rozpálenom tuku. Pridáme drvený cesnak, divé korenie a dôkladne zarestujeme. Potom pridáme víno, vývar a všetko spolu povaríme. Podávame so zapekaným toastom a syrom Chedar.

Bravčové medajlónky s restovanými hríbami marinovanými v Appetit cesnaku natur

Suroviny na 4 porcie:

  • 600 g. bravčová panenka
  • 5 g. soľ
  • 2 g. korenie
  • 150 g. tuk
  • 120 g. cibuľa
  • 100 g. polohrubá múka
  • 165 g. šampiňóny
  • 200 g. demi glacé
  • 50 g. Appetit cesnak natur
  • 50 g. maslo
  • 5 g. čerstvé bylinky

Postup:
Šampiňóny zprudka opečieme na masle, pridáme Appetit cesnak natur aj s nálevom, veľmi krátko orestujeme a dložíme do druhého dňa. Bravčové medajlónky okoreníme a opečieme z oboch strán. Z cibule si pripravíme tmavší základ, do ktorého vlažíme opečené hríby a spolu s cesnakom orestujeme. Pridáme demi glacé a krátko prehrejeme. Medajlónky servírujeme s fritovanou cibuľkou.

Cesar šalát s krutónmi, kuracím filetom a lahodným španielskym cesnakom Appetit

Suroviny na 4 porcie:

  • hlávkový šalát (ľadový)
  • 40 g. žĺtky
  • 15 g. francúzska horčica
  • 60 g. kyslá smotana
  • 1/2 lyžičky cukru
  • soľ
  • citrónová šťava
  • 150 g. olivový olej
  • kocky opečeného toastu
  • 50 g. postrúhaný parmezán
  • sardelová pasta
  • 400 g. kuracie prsia
  • 60 g. Appetit španielský cesnak

Postup:
Žĺtok vymiešame s olivovým olejom na majonézu, pridáme horčicu, smotanu, cukor, štipku soli, citrónovú šťavu a sardelovú pastu. Umytý šalát potrháme na kúsky a zmiešame s pripraveným dressingom. Šalát posypeme pokrájaným španielskym cesnakom Appetit, studenými kockami opečeného toastu a postrúhaným parmezánom. Na záver pridáme upečený filet z kuracieho mäsa.

Zemiakový gratin s marinovanými kuriatkami v drvenom cesnaku Appetit

Suroviny na 4 porcie:

  • 400 g. varené zemiaky
  • 120 g. cibuľa
  • 60 g. tuk
  • 50 g. maslo
  • 200 g. čerstvé kuriatka
  • 150 g. čerstvá špargľa
  • soľ
  • korenie
  • 150 g. kyslá smotana
  • 3 ks. bielka
  • 40 g. drvený cesnak Appetit
  • 200 g. syr Gouda

Postup:
Na rozpálenom masle si orestujeme cibuľu. Potom pridáme kuriatka, ktoré sme spolu so špargľou parili asi 30 minút pri teplote 85 °C. Do základu pridáme drvený cesnak Appetit, soľ, korenie a všetko krátko orestujme. Hotovú zmes necháme odležať do druhého dňa. Do nádoby nalejeme biele víno, zredukujeme a pridáme hotovú zmes s kuriatkami a špargľou. Dochutíme soľou. Na takto pripravenú zmes servírujeme zemiakový gratin.

Jelenie stehno s farebným korením, červenou cibuľkou a provensálskym cesnakom Appetit

Suroviny na 4 porcie:

  • 800 g. jelenie stehno
  • soľ
  • 5 g. farebné korenie
  • 30 g. provensálsky cesnak Appetit
  • 110 g. červená cibuľa
  • 1 dl. červené víno alibernet
  • 400 g. hubový extrakt - vývar
  • 5 g. čerstvé bylinky
  • 150 g. paradajky
  • 110 g. paprika
  • 60 g. maslo

Postup:
Z masla a cibuľky si pripravíme tmavý základ do ktorého pridáme koreniny, provensálsky cesnak Appetit a pretlak z papriky a paradajok. Zalejeme vínom a necháme vyredukovať. Do hotovej redukcie pridáme zprudka opečené stehno, ktoré pod pokrívkou pomaly dusíme do mäkka. Počas dusenia podlievame hubovým vývarom.

Králičie stehno s Appetit cesnakovou penou a zeleninovou redukciou

Suroviny na 4 porcie:

  • 4 ks. králičie stehná
  • soľ
  • korenie
  • 50 g. jablko
  • 80 g. cibuľa
  • 200 g. zeleninová redukcia
  • 30 g. šľahaný cesnak Appetit
  • 5 g. divé korenie
  • 300 g. vývar z králika
  • 1 dl. červené víno
  • 80 g. tuk

Postup:
Upravené králičie stehná zprudka opečieme na tuku, pridáme červenú cibuľu, červené víno a vyredukujeme. Do takto pripravenej zmesi pridáme králičí vývar a dusíme do mäkka. Hotový pokrm vyberieme a servírujeme s cesnakovou penou Appetit, so smotanou a zeleninovou redukciou. Ako príloha je vhodné zemiakové pyré.

ZmI4Mj