Pochutnajte si na nových receptoch, v ktorých je využitý náš cesnak APPETIT. Prajeme dobrú chuť! :-)
Appetit cesnačka s pečeným toastom a syrom Chedar
|
|
Suroviny na 4 porcie:
- 100 g. drvený cesnak Appetit
- 250 g. očistená cibuľa
- 10 g. divé korenie
- 1,5 l. vývar
- 1 dl. biele víno
- 4 ks. toast
- 80 g. tuk
|
Postup: Cibuľu nakrájame na drobno a orestujeme na rozpálenom tuku. Pridáme drvený cesnak, divé korenie a dôkladne zarestujeme. Potom pridáme víno, vývar a všetko spolu povaríme. Podávame so zapekaným toastom a syrom Chedar.
Bravčové medajlónky s restovanými hríbami marinovanými v Appetit cesnaku natur
|
|
Suroviny na 4 porcie:
- 600 g. bravčová panenka
- 5 g. soľ
- 2 g. korenie
- 150 g. tuk
- 120 g. cibuľa
- 100 g. polohrubá múka
- 165 g. šampiňóny
- 200 g. demi glacé
- 50 g. Appetit cesnak natur
- 50 g. maslo
- 5 g. čerstvé bylinky
|
Postup: Šampiňóny zprudka opečieme na masle, pridáme Appetit cesnak natur aj s nálevom, veľmi krátko orestujeme a dložíme do druhého dňa. Bravčové medajlónky okoreníme a opečieme z oboch strán. Z cibule si pripravíme tmavší základ, do ktorého vlažíme opečené hríby a spolu s cesnakom orestujeme. Pridáme demi glacé a krátko prehrejeme. Medajlónky servírujeme s fritovanou cibuľkou.
|
|
Cesar šalát s krutónmi, kuracím filetom a lahodným španielskym cesnakom Appetit
|
|
Suroviny na 4 porcie:
- hlávkový šalát (ľadový)
- 40 g. žĺtky
- 15 g. francúzska horčica
- 60 g. kyslá smotana
- 1/2 lyžičky cukru
- soľ
- citrónová šťava
- 150 g. olivový olej
- kocky opečeného toastu
- 50 g. postrúhaný parmezán
- sardelová pasta
- 400 g. kuracie prsia
- 60 g. Appetit španielský cesnak
|
Postup: Žĺtok vymiešame s olivovým olejom na majonézu, pridáme horčicu, smotanu, cukor, štipku soli, citrónovú šťavu a sardelovú pastu. Umytý šalát potrháme na kúsky a zmiešame s pripraveným dressingom. Šalát posypeme pokrájaným španielskym cesnakom Appetit, studenými kockami opečeného toastu a postrúhaným parmezánom. Na záver pridáme upečený filet z kuracieho mäsa.
|
|
Zemiakový gratin s marinovanými kuriatkami v drvenom cesnaku Appetit
|
|
Suroviny na 4 porcie:
- 400 g. varené zemiaky
- 120 g. cibuľa
- 60 g. tuk
- 50 g. maslo
- 200 g. čerstvé kuriatka
- 150 g. čerstvá špargľa
- soľ
- korenie
- 150 g. kyslá smotana
- 3 ks. bielka
- 40 g. drvený cesnak Appetit
- 200 g. syr Gouda
|
Postup: Na rozpálenom masle si orestujeme cibuľu. Potom pridáme kuriatka, ktoré sme spolu so špargľou parili asi 30 minút pri teplote 85 °C. Do základu pridáme drvený cesnak Appetit, soľ, korenie a všetko krátko orestujme. Hotovú zmes necháme odležať do druhého dňa. Do nádoby nalejeme biele víno, zredukujeme a pridáme hotovú zmes s kuriatkami a špargľou. Dochutíme soľou. Na takto pripravenú zmes servírujeme zemiakový gratin.
|
|
Jelenie stehno s farebným korením, červenou cibuľkou a provensálskym cesnakom Appetit
|
|
Suroviny na 4 porcie:
- 800 g. jelenie stehno
- soľ
- 5 g. farebné korenie
- 30 g. provensálsky cesnak Appetit
- 110 g. červená cibuľa
- 1 dl. červené víno alibernet
- 400 g. hubový extrakt - vývar
- 5 g. čerstvé bylinky
- 150 g. paradajky
- 110 g. paprika
- 60 g. maslo
|
Postup: Z masla a cibuľky si pripravíme tmavý základ do ktorého pridáme koreniny, provensálsky cesnak Appetit a pretlak z papriky a paradajok. Zalejeme vínom a necháme vyredukovať. Do hotovej redukcie pridáme zprudka opečené stehno, ktoré pod pokrívkou pomaly dusíme do mäkka. Počas dusenia podlievame hubovým vývarom.
|
|
Králičie stehno s Appetit cesnakovou penou a zeleninovou redukciou
|
|
Suroviny na 4 porcie:
- 4 ks. králičie stehná
- soľ
- korenie
- 50 g. jablko
- 80 g. cibuľa
- 200 g. zeleninová redukcia
- 30 g. šľahaný cesnak Appetit
- 5 g. divé korenie
- 300 g. vývar z králika
- 1 dl. červené víno
- 80 g. tuk
|
Postup: Upravené králičie stehná zprudka opečieme na tuku, pridáme červenú cibuľu, červené víno a vyredukujeme. Do takto pripravenej zmesi pridáme králičí vývar a dusíme do mäkka. Hotový pokrm vyberieme a servírujeme s cesnakovou penou Appetit, so smotanou a zeleninovou redukciou. Ako príloha je vhodné zemiakové pyré.
|
|
|
|