logo        Lahodný cesnak, ktorý nie je cítiť z dychu... 

» DOMÁCE RECEPTY

Teplá kuchyňa

FRANKFURTSKÁ POLIEVKA

Na 3 litre polievky potrebujeme: 8 väčších zemiakov

6 párkov

1 menšia cibuľa

15 strúčkov cesnaku APPETIT chilli

2 čajové lyžičky oleja z cesnaku APPETIT chilli

soľ

čierne mleté korenie

petržlenová alebo zelerová vňať

2-3 lyžičky hladkej múky na zahustenie

Postup:

Cibuľu speníme na oleji, pridáme na kocky pokrájané zemiaky, na kolieska pokrájané párky, nakrájané strúčky cesnaku APPETIT a koreniny. Zalejeme vodou a povaríme, až kým nie sú suroviny mäkké. Na konci varenia múku rozmiešame v troche studenej vody a zahustíme polievku. Pridáme koreniny podľa vlastnej chuti a podávame. Doba varenia: cca 30 minút.

KURACIE PRSIA NA CESNAKU APPETIT S PROVENSÁLSKYM KORENÍM

Na 4 porcie potrebujeme: kuracie prsia – 4 ks

hladká múka

korenie

soľ

paprika

15 strúčkov cesnaku APPETIT s provensálskym korením

olej na vyprážanie

Postup:

Z múky a pochutín vymiešame suché cestíčko, v ňom obalíme kuracie prsia a vypražíme na troške rozpáleného oleja z oboch strán. Do oleja pridáme nakrájané strúčky cesnaku, pridáme asi dve lyžičky oleja z cesnaku APPETIT s provensálskym korením, podusíme a môžeme podávať. Doba prípravy: cca 10 minút.

STUDENÁ KUCHYŇA

LETNÝ ŠALÁT

- tento šalát môžeme pripravovať v rôznych variantoch, použitím rôznych druhov zeleniny a rôznych príchutí cesnaku APPETIT

Na prípravu potrebujeme: čerstvá zelenina: paradajky, uhorky, paprika,...

cesnakové strúčky APPETIT so španielskym korením,

s provensálskym korením, chilli,...

kyslá smotana alebo biely jogurt

koreniny podľa chute: soľ, korenie, bazalka,....

Zeleninu nakrájame na malé kúsky, pridáme cesnakové strúčky APPETIT, ktorý môžeme takisto nakrájať alebo ponechať v celku. Šalát môžeme, ale nemusíme dochutiť smotanou alebo jogurtom, na osvieženie môžeme použiť tiež malé množstvo oleja z cesnaku APPETIT. Dochutíme koreninami podľa vlastnej chuti a podávame vychladený.

CESTOVINOVÝ ŠALÁT

Na prípravu potrebujeme:1 balenie cestovín podľa vlastného výberu

(okrem špagiet a rezancov)

2 jablká

čerstvá uhorka

sterilizované šampiňóny

15 strúčkov cesnaku APPETIT so španielskym korením

2 lyžice oleja z cesnaku APPETIT so španielskym korením

soľ

korenie

2-3 polievkové lyžice majonézy

Postup:

Cestoviny uvaríme, necháme odkvapkať a vychladnúť. Pridáme na kocky pokrájané jablko, ošúpanú a nakrájanú uhorku, šampiňóny a cesnakové strúčky APPETIT, ktoré môžeme nakrájať alebo nechať v celku. Dochutíme olejom, majonézou a ostatnými koreninami podľa vlastnej chute. Doba prípravy: cca 20 minút.

NjdhODZ