Teplá kuchyňa
FRANKFURTSKÁ POLIEVKA
Na 3 litre polievky potrebujeme: 8 väčších zemiakov
6 párkov
1 menšia cibuľa
15 strúčkov cesnaku APPETIT chilli
2 čajové lyžičky oleja z cesnaku APPETIT chilli
soľ
čierne mleté korenie
petržlenová alebo zelerová vňať
2-3 lyžičky hladkej múky na zahustenie
Postup:
Cibuľu speníme na oleji, pridáme na kocky pokrájané zemiaky, na kolieska pokrájané párky, nakrájané strúčky cesnaku APPETIT a koreniny. Zalejeme vodou a povaríme, až kým nie sú suroviny mäkké. Na konci varenia múku rozmiešame v troche studenej vody a zahustíme polievku. Pridáme koreniny podľa vlastnej chuti a podávame. Doba varenia: cca 30 minút.
KURACIE PRSIA NA CESNAKU APPETIT S PROVENSÁLSKYM KORENÍM
Na 4 porcie potrebujeme: kuracie prsia – 4 ks
hladká múka
korenie
soľ
paprika
15 strúčkov cesnaku APPETIT s provensálskym korením
olej na vyprážanie
Postup:
Z múky a pochutín vymiešame suché cestíčko, v ňom obalíme kuracie prsia a vypražíme na troške rozpáleného oleja z oboch strán. Do oleja pridáme nakrájané strúčky cesnaku, pridáme asi dve lyžičky oleja z cesnaku APPETIT s provensálskym korením, podusíme a môžeme podávať. Doba prípravy: cca 10 minút.
STUDENÁ KUCHYŇA
LETNÝ ŠALÁT
- tento šalát môžeme pripravovať v rôznych variantoch, použitím rôznych druhov zeleniny a rôznych príchutí cesnaku APPETIT
Na prípravu potrebujeme: čerstvá zelenina: paradajky, uhorky, paprika,...
cesnakové strúčky APPETIT so španielskym korením,
s provensálskym korením, chilli,...
kyslá smotana alebo biely jogurt
koreniny podľa chute: soľ, korenie, bazalka,....
Zeleninu nakrájame na malé kúsky, pridáme cesnakové strúčky APPETIT, ktorý môžeme takisto nakrájať alebo ponechať v celku. Šalát môžeme, ale nemusíme dochutiť smotanou alebo jogurtom, na osvieženie môžeme použiť tiež malé množstvo oleja z cesnaku APPETIT. Dochutíme koreninami podľa vlastnej chuti a podávame vychladený.
CESTOVINOVÝ ŠALÁT
Na prípravu potrebujeme:1 balenie cestovín podľa vlastného výberu
(okrem špagiet a rezancov)
2 jablká
čerstvá uhorka
sterilizované šampiňóny
15 strúčkov cesnaku APPETIT so španielskym korením
2 lyžice oleja z cesnaku APPETIT so španielskym korením
soľ
korenie
2-3 polievkové lyžice majonézy
Postup:
Cestoviny uvaríme, necháme odkvapkať a vychladnúť. Pridáme na kocky pokrájané jablko, ošúpanú a nakrájanú uhorku, šampiňóny a cesnakové strúčky APPETIT, ktoré môžeme nakrájať alebo nechať v celku. Dochutíme olejom, majonézou a ostatnými koreninami podľa vlastnej chute. Doba prípravy: cca 20 minút.